how_to_give_a_good_seminar
چگونه یک سمینار خوب ارائه دهیم؟
ساختار یک سمینار
اخلاق ارائه سمینار
هدف سمینار
هفته، روز، ساعت و دقایق قبل از ارائه
لحظات حین ارائه
نمایه های ارائه
و...
همه در قالب یک پاورپوینت
- ۰ نظر
- ۲۵ دی ۹۲ ، ۰۸:۵۴
چگونه یک سمینار خوب ارائه دهیم؟
ساختار یک سمینار
اخلاق ارائه سمینار
هدف سمینار
هفته، روز، ساعت و دقایق قبل از ارائه
لحظات حین ارائه
نمایه های ارائه
و...
همه در قالب یک پاورپوینت
مژده وکیلی دانشجوی مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف- رتبه33کنکور سال89
من دانشجوی مهندسی برق در دانشگاه صنعتی شریف هستم. در سال89 با رتبهی 48 کشوری وارد این دانشگاه شدم.دانشگاه صنعتی شریف بهترین دانشگاه برای رشتههای فنی و مهندسی در کشور است.هم چنین ranking جهانی این دانشگاه نیز قابل توجه است. رشتهی مهندسی برق نیز در هر دانشگاهی بالاترین و بهترین رتبهها را جذب میکند .
البته باید توجه داشت از نظر من در حال حاضر رشته مهندسی نفت و شیمی مورد توجه ترین و پر درآمدترین رشتهها بین رشتههای مهندسی است. مهندسی برق رتبهی چهارم را در این زمینه به خود اختصاص داده است. برای موفقیت در این رشته، علاوه بر پشتکار علاقه نقش به سزایی دارد.
سالانه ظرفیت پذیرش دانشجو در این رشته و در این دانشگاه افزایش می یابد ولی رتبههای دو رقمی کشوری کنکور بدون شک می توانند در این رشته قبول شوند.
برخلاف بسیاری از دانشگاهها که از ابتدا گرایش مهندسی برق در آنها معلوم است، در دانشگاه شریف دانشجویان در پایان ترم پنجم، گرایش خود را انتخاب میکنند که شامل 5 گروه میباشد:الکترونیک، مخابرات، قدرت ، کنترل و دیجیتال. گرایش مهندسی پزشکی در دوره کارشناسی ارشد ارائه میگردد.
وظیفه گرایش الکترونیک ساخت و طراحی تمام قطعاتی است که در زمینه برق و کامپیوتر کاربرد دارد. در یک جمله رشتهی الکترونیک بیشترین کاربرد در گرایشهای دیگر را دارد.
هر کجا حرف از برق فشار قوی و برق سه فاز است حتماً مهندس برق قدرت نیز آنجا هست. در تمام نیروگاهها ترانسفورماتورها بر عهده مهندسین برق قدرت است.
هر کجا حرف از موج و آنتن باشد مهندس مخابرات آنجاست. یک شایعهای مبنی بر سختترین گرایش بودن این شاخه بین بقیهی گرایشهای مهندسی برق نیز است.
مهندسین برق دیجیتال با برنامه نویسیها توسط برنامههای مختلف سروکار دارند.و تمام زندگیشان میکروکنترلها و میکروپروسسورهاست.
مهندسین کنترل نیز وظیفهی adjust کردن سیستمها در کارخانهها را به عهده دارند.
برای کسانی که می خواهند به راحتی وارد بازار کار شوند انتخاب دانشگاه صنعتی شریف و هم چنین مهندسی برق بهترین گزینهی ممکن است.
مخابرات-میدان یکی از گرایش های مهندسی برق در دوره های تحصیلات تکمیلی است که نزدیکترین گرایش در بین تمامی رشته های مهندسی به رشته فیزیک است، بنابراین می توان از این گرایش با عنوان فیزیک کاربردی یاد کرد.
در این گرایش بر خلاف گرایش الکترونیک تمرکز بر روی فرکانس های بالا است. فرکانس های بالا فرکانس هایی هستند که طول موج آنها در مقایسه با ابعاد مدار و یا سازه مورد برسی قابل قیاس باشد. در فرکانس های بالا دیگر نظریه مدار صادق نبوده و می بایست از نظریه الکترومغناطیس استفاده کرد. هر چند سابقه نظریه مدار به حدود 200 سال می رسد لکن این نظریه حالت خاصی از نظریه الکترومغناطیس می باشد که در فرکانس های پایین با تقریب از نظریه الکترومغناطیس بدست می آید. وقتی طول موج در مقایسه با ابعاد مدار قابل قیاس می شود دیگر نمی توان از المان های فشرده که در نظریه مدار با آن آشنا شده ایم استفاده کنیم و می بایست از مدارهای گسترده استفاده کرد که بحث تئوری خط انتقال پیش می آید. به طور کلی خطوط انتقال را می توان به دو دسته فرکانس پایین و فرکانس بالا تقسیم بندی کرد. دسته اول خطوطی مانند خط دوسیمه، کابل کواکسیال(هم محور) ، خطوط با صفحات موازی و غیره می باشد. از دسته دوم نیز می توان به موجبرهای استوانه ای با مقاطع مستطیلی ، دایره ای (مثل فیبر نوری) و غیره اشاره کرد. وقتی طول موج در مقایسه با ابعاد مدار قابل قیاس می شود طبق نظریه کوانتوم پدیده تشعشع رخ می دهد، بنابراین بحث انتشار امواج در فضای آزاد به میان می آید که از این دسته می توان به آنتن ها اشاره کرد. طبق تعریف هر وسیله ای که بتواند امواج الکترومغناطیسی را دریافت و یا ارسال کند آنتن می باشد. وقتی طول موج در مقایسه با ابعاد سازه بسیار کوچک می شود می توان با استفاده از Ray Optic که یک روش بسیار ساده ایست ( بدون در نظر گرفتن میدان های تفرقی که با استفاده از تئوری تفرق بدست می آید. ) مدارات و سازه های فرکانس بالا را تحلیل کرد و لذا بحث مدارات نوری به میان می آید.
دروس تخصصی مخابرات میدان در ادامه مطلب